Hvad er Mental Fitness?

Mental Fitness er træning af hjernens netværk, hvor vi vil bygge flere forbindelser mellem vores nerveceller.

Forestil dig, at du står i en have, hvor græsset har fået lov til at gro op i knæhøjde. Nu bliver du bedt om at gå ud til flagstangen og tilbage igen. Så skal du ud til legehuset og tilbage igen. Derefter går du ud til æbletræet og tilbage igen. Og så en tur ud til havebænken og tilbage igen. Og endelig skal du ud til sandkassen og tilbage igen.

Nu står du og kigger på de spor, som du har efterladt dig ved at gå frem og tilbage mellem de forskellige ting.

Du vil kunne se, at der er kommet nogle spor, der hvor du er gået. De er ikke specielt tydelige, men de kan ses.

Nu får du igen besked på at gå frem og tilbage til de forskellige ting i haven.

For hver gang du går ad den samme vej, vil dine spor blive tydeligere og tydeligere. Først vil du se et lille spor, der bliver til en lille sti som efterhånden vil blive til en mere og mere markeret sti.

Det er den måde vi træner hjernens forbindelser på, når vi laver mental fitness - træning af hjernen.

 

Hvordan træner vi hjernen med mental fitness?

 Vi vil lave forskellige øvelser til træning af hjernen, hvor kroppen skal bruges til at lave bevægelser efter instruktørens anvisninger.

Typisk skal der laves en bevægelse med for eksempel højre arm, som så får tilknyttet et tal eller noget andet. Når der er blevet vist x antal øvelser med hvert sit tal tilknyttet, vil I blive bedt om at udføre bevægelsen tilknyttet tallet 3 for eksempel. Og så fremdeles.

Bevægelserne til denne hjerne træning vil efterhånden få flere og flere ting koblet til, så I skal huske flere ting til hver enkelt bevægelse.

Nogle af øvelserne vil have mere fokus på koordinering, hvor den ene hånd gør én ting, mens den anden gør noget andet. Til disse øvelser vil der også blive knyttet nogle sætninger til, som skal siges samtidig med, at øvelserne bliver udført.

Hvem kan være med til træning af hjernen?

Gode grin og socialt samvær

Alle kan som udgangspunkt være med til vores hjerne træning og få noget ud af det. Der kræves ingen forudsætninger, da alle vil blive lige udfordret. Nogen vil have lettere ved nogle af øvelserne, mens andre vil klare sig bedre ved andre. Ens for alle er, at man helt sikkert blive udfordret på en sjov og anderledes måde.

 

Philip Thomsen
Næstformand

Skal det være et forløb eller blot en enkelt gang

 

I kan vælge at have et forløb, som typisk kører over 12 til 15 gange. For at opnå en ændring af hjernens struktur er 12 gange det som viser, at der skal til. Her træner vi en gang om ugen i 12 – 15 uger.

 

Men Mental Fitness kan også være noget, som I med fordel kan gennemføre en enkelt gang. Det kan enten være for at prøve der af eller det kan bruges som en god måde til at være sammen på og se nye sider af hinanden.